Talaxians 35.000 ly van Talaxia

Janeway, Chakotay, Seven of Nine... eenzaam in het delta kwadrant.

Moderator: HorckDude

Gebruikersavatar
3rd RemataKlan
Vice Admiral
Vice Admiral
Berichten: 9931
Lid geworden op: 02 jun 2002, 14:04

Talaxians 35.000 ly van Talaxia

Bericht door 3rd RemataKlan »

Vervolg van Uur voor Uur #169.
WeyounsLastClone schreef:Moet het er zo dik bovenop liggen?
Dat doet de aflevering met al het overige wel. De aflevering heeft nogal wat scenes waarin Neelix als nutteloos overkomt en dat hij niet langer meer nodig is. Ligt er behoorlijk dik bovenop.
WeyounsLastClone schreef:Doordat Janeway die functie aanbiedt, geeft ze aan dat ze door heeft dat op dat moment Neelix daar wil blijven, maar eigenlijk ook loyaal wil blijven aan Voyager. Door die functie aan te nemen kan Neelix doen wat hij op dat moment het liefste doet (en volgens de aflevering is dat op die planeet blijven; als je dat al ongeloofwaardig vind, is dat je goed recht), al houdt hij z'n banden met Voyager.
Neelix voelt zich nutteloos en krijgt een nutteloze functie zodat hij weg kan gaan. Dat noem ik een trap na.
De Voyager kan hij zelfs niet meer helpen want communicatie is niet langer mogelijk wanneer de Voyager buiten bereik is.
WeyounsLastClone schreef:En dat Jadzia als Trill er anders uitziet als Odan uit TNG?
Ten eerste was dit op bevel van de studio, niet een creatieve keus van de schrijvers.

Ten tweede
Afbeelding
Oh...
WeyounsLastClone schreef:Dus nog even verder: dit is de eerste keer dat we die specifieke groep Talaxianen zien. Daar is geen vergiftiging, vierendeling, rituele verbranding, of wat je allemaal in de kronkels van je geest inbeeld, aan vooraf gegaan. Wat er hiervoor met die groep is gebeurt valt niet te zeggen. Okay, het is misschien niet het meest logische, maar zeker niet zo ongeloofwaardig als dat voorbeeld wat je er bij de haren bijtrekt.
De bemanning vraagt zich niet eens af wat de Talaxians hier doen, hoe ze zo ver van huis zijn gekomen. Gezien dat ze zo plots opduiken hoort dit wel te worden behandeld. Vooral omdat hierdoor een personage wat we al 7 jaar kennen en waarvan we dachten dat hij dolgraag naar de Aarde wilde, zelfs zijn volk daarvoor heeft achtergelaten, het schip besluit te verlaten.
WeyounsLastClone schreef:Na de Nekrit Expanse was Neelix niet heel erg nuttig inderdaad. Maar goed, waarschijnlijk heb je dan beter gekeken dan ik. Hij was vooral 'morale officer', maar met het AQ in het vooruitzicht, was het moraal van Voyager toch al iets beter. En hij zag dat Brax hem harder nodig had dan Naomi Wildman.
Komt ie weer: :lol:

Nu kun je gaan huilen dat ik je uitlach maar dat roep je over jezelf af met je domme opmerkingen.

Neelix was ineens nutteloos. Hij was ook kok en had regelmatig contact met andere rassen omdat hij iemand is die makkelijk contact legt met anderen. Bovendien zou hij in geval van nood het goed kunnen doen als beveiligingsofficier.

Maar de echt domme opmerking is dat het AQ al in het vooruitzich was. De Voyager was nog 30.000 ly van de Aarde verwijderd! Ruim 35 jaar non stop op war 9.5 reizen! Dat noem jij in het vooruitzicht. De personages deden alsof ze al bijna thuis waren omdat de schrijvers wisten dat dit zou gebeuren, concept nooit uitgewerkt, je weet het wel de terechte kritiek op de serie. Maar het schip was nog 35 jaar van huis weg. De Voyager was pas op de helft!
WeyounsLastClone schreef:Tja, verliefdheid. Als mensen dat eens konden verklaren. Ik geef toe, het wordt hier redelijk als 'deus ex machina' gebruikt, maar als ze zo'n aflevering voor Neelix wilden maken, dan is dit wel het meest logische. Denk wel, Neelix wordt hier geconfronteerd met hoe z'n verdere leven eruit zal zien. Wil hij echt naar het AQ, waar geen Talaxian te vinden is (alhoewel, je weet maar nooit waar die Talaxians opduiken ) ? Zal hij in het AQ ooit een geschikte partner vinden? Uiteindelijk moet Neelix hier een keuze maken, en ik vind voor beide keuzes wat te zeggen. En als hij voor de liefde gaat, dan kan ik me er zeker in vinden dat hij daar blijft.
'De meeste logische'. Dan heb jij een vreemd idee van logica.
WeyounsLastClone schreef:Ik ben nog niet vaak leugenaar genoemd. Ik hou daar ook niet zo van als dat op ongegronde redenen gebeurt.
Het gebeurt niet om ongegronde redenen, ik heb ze duidelijk aangegeven, hierboven staat er weer één.

Wil je dit voorkomen, maak dan zinnige opmerkingen. Spreek jezelf niet gruwelijk tegen.
WeyounsLastClone schreef:Ja, laten we het eens over de keuzes van Damar hebben. Van verraderlijke onderdaan, tot glorieuze held.
Ja op GELOOFWAARDIGE wijze uitgevoerd waarvoor een seizoen de tijd is genomen. Je ziet hem veranderen, beetje bij beetje.

Bovendien is Damar nooit een verraderlijke onderdaan geweest. Toen hij Ziyal doodschoot deed hij dat in de volle overtuiging dat zij Cardassia had verraden, wat ook was. Zijn training en opvoeding lieten hem geen andere keus.
Vervolgens ziet hij hoe het Dominion Cardassia misbruikt en komt hij op voor Cardassia. Damar is een patriot in hart en nieren.

Gewoon een kwestie van opletten en een beetje nadenken tijdens het kijken, meer niet. Voor The Snob is dit onnodige feitenkennis maar feit blijft dat het belangrijk is. Hij is simpelweg niet in staat om te onthouden of later op te zoeken met als gevolg dat hij verkeerde quotes geeft om zijn gelijk te krijgen.
The Snob schreef:Uiteindelijk kent ook DS9 van die onlogische elementen, net als vrijwel iedere serie.
Ik geloof niet dat DS9 zulke domme dingen heeft gedaan en al helemaal niet hetzelfde aantal als VOY.
The Snob schreef:Hóe die Talaxians nou uiteindelijk daar zijn beland maakt voor het verloop en vooral voor de boodschap van de aflevering niets uit.
Oh jawel, zeker wel. Want als kijker moeten we slikken dat een personage dat we al 7 jaar kennen ineens het schip verlaat om bij deze soortgenoten te zijn. Soortgenoten die hier helemaal niet horen te zijn.

Dus de redenen waarom hij het schip verlaat zijn kunstmatig en geforceerd.
Niet alleen de aanwezigheid van de Talaxians maar ook dat Neelix zich ineens nutteloos voelt en dit ook nog eens door de schrijvers wordt aangedikt.

Slecht drama dus.

De VOY schrijvers waren goed in het steken van een mes in de rug van de personages en deze ook nog lekker te draaien.
The Snob schreef:Een voorbeeld: in ''Till Death Do Us Part' zegt Ezri: "I wonder what the Breen look like under those helmets...", waarop Worf reageert: "They say that no one has ever seen one and lived to speak of it."

Waarom wordt dit gezegd? Alleen om de Breen net dat stukje mysterie mee te geven dat ze nog niet genoeg hadden... Maar strookt het met wat daarvoor is gezien en gehoord over de Breen? Nee. In 'Indiscretion' schieten Kira en Dukat meerdere Breen soldiers neer, doen hun pakken aan, etc. Ook hebben de Cardassians een ambassade op de Breen Homeworld, en noemt Gul Dukat het een 'frozen wasteland' ('Return To Grace'). Echter, in 'The Changing Face Of Evil' wordt verteld dat de pakken niet nodig zijn vanwege een aanpassing aan de temperatuur, omdat het klimaat er juist heel aangenaam is, tot grote verwarring bij Damar. Waarom deze geheimzinnigheid? Wederom, om de Breen nóg meer mystiek te maken. Maar gezien de Cardassian ambassade op de planeet (die toch wel een thermometer zullen hebben) verre van logisch.
Daar gaan we weer. Wedermo het onwetend geblaat van een nitwit. Ja, je leest het goed ik noem jou een nitwit, een leeghoofd want dan ben je ook. En dan kun je verontwaardigd gaan doen net als je vriendje Rogueborg maar je jullie vragen er zelf om, elke keer weer.

Let toch eens op tijdens het kijken. En grappig, nee gewoon hypocriet dat je wel in allerlei idiote bochten gaat wringen om VOY goed te praten maar bij DS9 het niet eens zult proberen terwijl het daar heel makkelijk te verklaren is.

Ten eerste is het niet eens bekend of Dukat en Kira de uniformen van de neergeschoten Breen hebben aangetrokken. Ze kunnen ook uniformen uit een kast hebben genomen.
Ten tweede is het goed mogelijk dat wanneer een Breen sterft het pak een maatregel uitvoert wat het lichaam verdampt. Of dat wanneer de helm open gaat in standaard klasse M atmosfeer het lichaam verdampt omdat het daar niet tegen bestand is. De serie Space Above and Beyond had zoiets met de Chigs als ik het me goed herinner.


Dukat was in de veronderstelling dat het op de Breen thuiswereld bitter koud is, net als Damar.

"...assign him to the Cardassian Embassy on Breen. I hear it's bitter cold on Breen. And we Cardassians do despise the cold..."


Is iets anders dan wat jij neerzet en zelfs quote!
Maar dat is natuurlijk onbelangrijke feitenkennis he. Je gaat iets quoten wat een personage niet eens heeft gezegd. Triest.

Weyoun kan Damar aan het plagen zijn geweest, de relatie tussen de twee was niet goed. Het kan ook zijn dat het Dominion op de echte Breen thuisplaneet is geweest en de Cardassian ambassade op een andere planeet staat die zich voor doet als de thuisplaneet. Of dat een groot deel van de Breen planeet bedekt gaat onder een dikke laag ijs en dat daarop de Cardassian ambassade staat. Als niet-Breen schepen onder escort en met uitschakeling van de senors de planeet benaderen weet niemand beters.

sonpas schreef:misschien een tip voor Gul_Evek die in het vorige uur doodleuk toegaf dat hij niet naar Voyager kijkt en dus automatisch voor DS9 kiest en zo de serie naast de rechtmatige winnaar (TNG in dit geval) bracht.

dat is geen probleem blijkbaar........zolang je maar voor DS9 hebt gekozen.....
Dit slaat nergens op. Gul_Evek zei dat hij VOY niet kende. De TNG en DS9 afleveringen kende hij wel.

En voor de goede orde, de stemmen van Mats destijds werden telkens meegeteld ook al kende hij alleen ENT.
The Snob
Lieutenant
Lieutenant
Berichten: 667
Lid geworden op: 02 aug 2003, 18:59
Locatie: Zwijndrecht
Contacteer:

Re: Talaxians 35.000 ly van Talaxia

Bericht door The Snob »

Ik heb deze hele post maar voor de helft gelezen. Wat ik wel grappig vond waren je 'het zou kunnen' uitspraken over DS9. :lol: Word geen schrijver, raad ik aan. Ook vond ik na het lezen ervan die Talaxians zo ver van huis niet meer zo ongeloofwaardig.

Oh, en natuurlijk weer de trieste pogingen tot belediging richting mij en WYL. Beetje volwassen worden, hoor, 3rdje.
Gebruikersavatar
WeyounsLastClone
Captain
Captain
Berichten: 2753
Lid geworden op: 30 sep 2004, 13:16
Locatie: Enschede

Bericht door WeyounsLastClone »

Ik ben ondertussen inderdaad aan het huilen. Van het lachen. :lol:

Echt waar, als ik nog een keer oogkleppen nodig heb, dan vraag ik jou om raad, want zulke oogkleppen ben ik nog niet vaak tegen gekomen.

Je raad me aan om niet in zulke bochten te wringen, terwijl jij het vrolijk voor DS9 wel doet. En als je weer een gebrek aan argumenten dreigt te krijgen, kom je weer aan met de lachsmiley, en is een verklaring 'dat is een domme opmerking' schijnbaar voldoende.

Sorry hoor, ik geef alleen mogelijkheden aan om de aflevering zo te kunnen bekijken dat het om het verhaal draait, dat het geen onoverkomelijkheden worden. Ik pretendeer niet de waarheid in pacht te hebben, maar gewoon wat ideetjes op te gooien.

Ennuh, 3rd, welke van de twee ben jij?

Afbeelding
Gebruikersavatar
Tactical_Cube
Vice Admiral
Vice Admiral
Berichten: 8488
Lid geworden op: 20 apr 2004, 20:41
Locatie: Harlingen

Re: Talaxians 35.000 ly van Talaxia

Bericht door Tactical_Cube »

3rd RemataKlan schreef:Vervolg van Uur voor Uur #169.

Dat doet de ...

blablablablablablablablablablablablabla

.... hij alleen ENT.
volgens mij heb ik het zo goed samengevat niet?
Gebruikersavatar
Gul_Evek
Ensign
Ensign
Berichten: 237
Lid geworden op: 27 dec 2005, 16:24
Locatie: Badlands

Bericht door Gul_Evek »

Bovendien is Damar nooit een verraderlijke onderdaan geweest. Toen hij Ziyal doodschoot deed hij dat in de volle overtuiging dat zij Cardassia had verraden, wat ook was. Zijn training en opvoeding lieten hem geen andere keus.
Vervolgens ziet hij hoe het Dominion Cardassia misbruikt en komt hij op voor Cardassia. Damar is een patriot in hart en nieren.
Dat deden de bajorans tenslotte ook :roll:
Gewoon een kwestie van opletten en een beetje nadenken tijdens het kijken, meer niet. Voor The Snob is dit onnodige feitenkennis maar feit blijft dat het belangrijk is. Hij is simpelweg niet in staat om te onthouden of later op te zoeken met als gevolg dat hij verkeerde quotes geeft om zijn gelijk te krijgen.
Ik geloof niet dat DS9 zulke domme dingen heeft gedaan en al helemaal niet hetzelfde aantal als VOY.
Dat niet maar perfect is het ook zeker niet.
Ten eerste is het niet eens bekend of Dukat en Kira de uniformen van de neergeschoten Breen hebben aangetrokken. Ze kunnen ook uniformen uit een kast hebben genomen.
Ten tweede is het goed mogelijk dat wanneer een Breen sterft het pak een maatregel uitvoert wat het lichaam verdampt. Of dat wanneer de helm open gaat in standaard klasse M atmosfeer het lichaam verdampt omdat het daar niet tegen bestand is. De serie Space Above and Beyond had zoiets met de Chigs als ik het me goed herinner.
Tut tut nou ben je zelf ook excusses aan het zoeken voor iets Wat eigenlijk ook gewoon vreemd is.

Oh en ik heb VOY ook wel gezien maar ik herinner me niet alles meer
EMH
Admiral
Admiral
Berichten: 13484
Lid geworden op: 08 jul 2003, 16:54

Re: Talaxians 35.000 ly van Talaxia

Bericht door EMH »

Tactical_Cube schreef:
3rd RemataKlan schreef:Vervolg van Uur voor Uur #169.

Dat doet de ...

blablablablablablablablablablablablabla

.... hij alleen ENT.
volgens mij heb ik het zo goed samengevat niet?
mafkees :lachhuil:
startrekfan001
Lieutenant
Lieutenant
Berichten: 655
Lid geworden op: 19 okt 2006, 20:40
Locatie: Tsja

Bericht door startrekfan001 »

iedereen die aan het bekvechten is om wat er allemaal in startrek gebeurt is niet slim bezig. Ik let totaal niet op eventuele fouten die de schrijvers maken (sommige zijn overduidelijk maarja, dat vergeef ik ze aangezien het
1. mensen zijn
2. ik er niks aan kan veranderen)

en iedereen die dat wel doet is levenloos. Star trek is bedoeld als entertainment, niet als discussie-onderwerp.

Tactical_Cube: geweldig jongen ;) mooie samenvatting :+
Gebruikersavatar
sonpas
Commodore
Commodore
Berichten: 4257
Lid geworden op: 11 dec 2002, 21:44
Locatie: Lokeren-België
Contacteer:

Bericht door sonpas »

startrekfan001 schreef:iedereen die aan het bekvechten is om wat er allemaal in startrek gebeurt is niet slim bezig. ..................

en iedereen die dat wel doet is levenloos.
:lol: :lachhuil:
Gebruikersavatar
3rd RemataKlan
Vice Admiral
Vice Admiral
Berichten: 9931
Lid geworden op: 02 jun 2002, 14:04

Bericht door 3rd RemataKlan »

The Snob schreef:Ik heb deze hele post maar voor de helft gelezen. Wat ik wel grappig vond waren je 'het zou kunnen' uitspraken over DS9. Word geen schrijver, raad ik aan. Ook vond ik na het lezen ervan die Talaxians zo ver van huis niet meer zo ongeloofwaardig.
Voor de helft maar gelezen. Dat doe jij waarschijnlijk elke keer, en ook elke aflevering kijk je maar voor de helft gezien je complete onwetendheid mbt dit soort onderwerpen. Als je niet weet waar je over praat, moet je je ook niet mengen in de discussie.
The Snob schreef:Oh, en natuurlijk weer de trieste pogingen tot belediging richting mij en WYL. Beetje volwassen worden, hoor, 3rdje.
Je roept het over jezelf af, nu doe je het weer. Hoe vaak moet dit bewezen worden voordat dit eindelijk bij je doordringt?

Ha, wat grappig is, is dat jij niet eens probeert om mijn punten tegen te spreken. Waarom niet? Je vindt ze absurd dus het moet een fluitje van een cent voor je zijn.
WeyounsLastClone schreef:Ik ben ondertussen inderdaad aan het huilen. Van het lachen.
Net als je vriend The Snob zul je niet eens proberen om de punten te weerleggen. Waarom niet? Als ze om te huilen zo slecht zijn, moet dit zeer makkelijk zijn.

Ook nog even het volgende:
Ik heb jou nooit een leugenaar genoemd. Ik heb gezegd dat wat jij zei een leugen was. Jij beweert dat je afhaakt bij grote onwaarschijnlijkheden e.d. maar praat ze vervolgens wel goed in dezelfde post. Dat heb ik aangeduid als een leugen. Klaar. Misschien dat dit aan de harde kant is, het kan ook zijn dat je je gruwelijk vergist. Vind je dat minder erg om te horen?

Je begint dan over ongegronde redenen maar ik heb mijn redenen duidelijk neergezet en vervolgens nog eens herhaald.

Ipv eerste leugen, eerste vergissing en tweede leugen, tweede vergissing. Akkoord?
WeyounsLastClone schreef:Je raad me aan om niet in zulke bochten te wringen, terwijl jij het vrolijk voor DS9 wel doet. En als je weer een gebrek aan argumenten dreigt te krijgen, kom je weer aan met de lachsmiley, en is een verklaring 'dat is een domme opmerking' schijnbaar voldoende.
Probeer ze onderuit te halen dan. Kijk, ik heb dat wel gedaan met jouw puntjes maar dat vergeet jij en richt je alleen op de tekst "domme opmerking". Ja, jouw punt dat de Aarde in het vooruitzicht was is een domme opmerking. Dat is het gewoon maar ik toon aan waarom dat is. Dat is het verschil tussen jou en mij. Ik geef aan waarom ik het een domme of slechte opmerking vind. Jij doet alleen het eerste en zwijgt daarna.

WeyounsLastClone schreef:Sorry hoor, ik geef alleen mogelijkheden aan om de aflevering zo te kunnen bekijken dat het om het verhaal draait, dat het geen onoverkomelijkheden worden. Ik pretendeer niet de waarheid in pacht te hebben, maar gewoon wat ideetjes op te gooien.
En in dezelfde post beweer je dat je afhaakt bij zulke onwaarschijnlijkheden, maar dat doe je dus niet. Overigens vroeg ik aan Tactical_Cube, waarom de rol van ambassadeur nuttig was. Niet aan jou. Jij gaat vervolgens niet in op de nuttigheid van de functie maar over het gevoel wat Neelix moet krijgen. Ik ben het niet eens met jouw redenering daarin. Ook nog omdat de schrijves ons willen doen laten geloven dat een personage ineens alles opgeeft om achter te blijven bij zijn soortgenoten die daar niet eens horen te zijn. Terwijl hij hier helemaal niet bij stil stond toen hij op het punt was aan beland waarbij hij ervan uit kon gaan nooit meer een Talaxian te zien.
WeyounsLastClone schreef:Ennuh, 3rd, welke van de twee ben jij?
Haha, kijk ik haal jouw zielige aanval op DS9 keihard onderuit en dit is het enige wat jij daarop te zeggen hebt.

Jij vindt het raar dat Jadzia Dax stippen heeft en Odan een bult op zijn voorhoofd. Maar zoals je duidelijk kunt zien, zijn er grote uiterlijke verschillen in het menselijk ras. Dus waarom zou dit bij de Trill niet kunnen?
Bovendien hoeft het niet eens zo te zijn dat maar één dominante intelligente levensvorm zich ontwikkeld op een planeet. Als de Neanderthaler niet was uitgestorven waren er nu ook twee mensenrassen op de Aarde.

Het idee dat op Trill twee soorten intelligente mensachtigen zijn is zeer geloofwaardig. Maar dit heeft nooit enig effect gehad op een Triill verhaal terwijl het idee dat Talaxians ineens opduiken 30.000 ly van huis waardoor Neelix besluit achter blijven wel een groot effect heeft. Sterker nog, het is de basis van een verhaal.

Maar als jij daar anders over denkt, kom maar op met je onderbouwde punten.

Het is te gek voor woorden dat The Snob en jij mij beschuldigen dat ik alleen maar beledig en/of uitlach terwijl jullie degenen zijn die dat doen en niet ik.
Het is duidelijk te lezen dat ik een onderbouwing geef en met voorbeelden aan kom zetten. Jullie proberen ze niet eens onderuit te halen.

Twee soorten intelligente mensachtigen op dezelfde planeet is niet belachelijk maar geloofwaardig.

Een planeet die voor een groot deel bedekt is met ijs maar niet compleet is niet belachelijk maar geloofwaardig. Ooit gehoord van een glaciaal, of ijstijd in de volksmond? Als de Breen thuisplaneet volledig met ijs bedekt zou zijn, dus geen plantgroei, hoe zou het dan levensvatbaar moeten zijn?

Extra uniformen die in barakken hangen is niet belachelijk maar geloofwaardig. Waarom zou iemand ervoor kiezen om dag dag uit dezelfde kleding te dragen?
Gul_Evek schreef:Tut tut nou ben je zelf ook excusses aan het zoeken voor iets Wat eigenlijk ook gewoon vreemd is.
Wat is er dan vreemd aan?

Even de feiten op een rij zetten.
Kira en Dukat duiken in Breen uniform op in het kamp en slaan twee Breen neer, maken zich kenbaar aan de gevangenen, vervolgens worden ze betrapt door twee Breen waardoor er een kort vuurgevecht ontstaat. Nergens is het zien dat ze eerst twee Breen uitschakelen en die uniformen aantrekken.

Waarom is het idioot dat de ze twee uniformen hebben gepakt uit de barakken? Is dit veel makkelijker en veiliger dan twee bewusteloze Breen uitkleden waarbij er de kans dat ze betrapt worden groter is dan wanneer ze twee uniformen uit de barakken halen. Scheelt aardig wat tijd.
Overigens zou het niet moord zijn wanneer Kira en Dukat twee bewusteloze Breen uitkleden waardoor ze dood gaan aan de voor hen te hoge temperatuur?
Als de Breen al dood waren middels phaser vuur dan zou er een grote schroeiplek zichtbaar zijn op het uniform, wordt het lastig om niet op te vallen.
Dit allemaal ervan uitgaan dat Kira en Dukat twee Breen tegenkwamen toen ze het kamp binnen glipten.
startrekfan001 schreef:
startrekfan001 schreef:iedereen die aan het bekvechten is om wat er allemaal in startrek gebeurt is niet slim bezig. Ik let totaal niet op eventuele fouten die de schrijvers maken (sommige zijn overduidelijk maarja, dat vergeef ik ze aangezien het
1. mensen zijn
2. ik er niks aan kan veranderen)

en iedereen die dat wel doet is levenloos. Star trek is bedoeld als entertainment, niet als discussie-onderwerp.
Wat doe je dan op een Star Trek discussieforum?
Gebruikersavatar
Mr Hayes
Fleet Captain
Fleet Captain
Berichten: 3691
Lid geworden op: 11 jun 2002, 12:54
Locatie: Barcelona
Contacteer:

Bericht door Mr Hayes »

Het is veel te mooi weer om dit soort lange posts te lezen...........vooral met dat over-ge-quote van jou :). Happy summer! :*D
Miriam
Admiral
Admiral
Berichten: 14285
Lid geworden op: 14 feb 2005, 14:12

Bericht door Miriam »

Mr Hayes schreef:Het is veel te mooi weer om dit soort lange posts te lezen...........vooral met dat over-ge-quote van jou :). Happy summer! :*D
Waarom reageer je dan in dit topic?
Gebruikersavatar
Guess who?
Admiral
Admiral
Berichten: 13287
Lid geworden op: 12 apr 2004, 16:42
Locatie: Delft
Contacteer:

Bericht door Guess who? »

Ik vond het een duidelijk verhaal en kan me er goed in vinden.
startrekfan001
Lieutenant
Lieutenant
Berichten: 655
Lid geworden op: 19 okt 2006, 20:40
Locatie: Tsja

Bericht door startrekfan001 »

duudz...................
star trek = gene roddenberry's boek
gene roddenberry's boek = verfilmd (talloze keren)
films en series = om naar te kijken
gekeken = vergeten en volgende kijken
alles gekeken = opnieuw beginnen met kijken omdat je alles weer vergeet
etc.

discussie over trektech komt hier niet in voor. ruzie die voorkomt uit discussie al helemaal niet. snob en 3rd zijn allebei fout. iedereen die meedoet aan dit soort discussies is dat.
Gebruikersavatar
Tactical_Cube
Vice Admiral
Vice Admiral
Berichten: 8488
Lid geworden op: 20 apr 2004, 20:41
Locatie: Harlingen

Bericht door Tactical_Cube »

Miriam schreef:
Mr Hayes schreef:Het is veel te mooi weer om dit soort lange posts te lezen...........vooral met dat over-ge-quote van jou :). Happy summer! :*D
Waarom reageer je dan in dit topic?
waarom reageer jij in dit topic door te reageren op het feit dat mr hayes reageert in dit topic waar jij van vind dat hij niet hoor te reageren maar waardoor jij nu reageert op een post waarvan je vond dat die niet gepost moest worden, dus reageer je onnodig :)
EMH
Admiral
Admiral
Berichten: 13484
Lid geworden op: 08 jul 2003, 16:54

Bericht door EMH »

Tactical_Cube schreef:
Miriam schreef:
Mr Hayes schreef:Het is veel te mooi weer om dit soort lange posts te lezen...........vooral met dat over-ge-quote van jou :). Happy summer! :*D
Waarom reageer je dan in dit topic?
waarom reageer jij in dit topic door te reageren op het feit dat mr hayes reageert in dit topic waar jij van vind dat hij niet hoor te reageren maar waardoor jij nu reageert op een post waarvan je vond dat die niet gepost moest worden, dus reageer je onnodig :)
:lachhuil: Af en toe moet je lachen om posts van T_C
The Snob
Lieutenant
Lieutenant
Berichten: 667
Lid geworden op: 02 aug 2003, 18:59
Locatie: Zwijndrecht
Contacteer:

Bericht door The Snob »

3rd RemataKlan schreef: Ik heb jou nooit een leugenaar genoemd. Ik heb gezegd dat wat jij zei een leugen was.
I rest my case.


:lol:
Gebruikersavatar
Tactical_Cube
Vice Admiral
Vice Admiral
Berichten: 8488
Lid geworden op: 20 apr 2004, 20:41
Locatie: Harlingen

Bericht door Tactical_Cube »

het lijkt mij dat iemand die een leugen spreekt een leugenaar is
een leugenaar die de waarheid spreekt is geen leugenaar want wat hij vertelt is geen leugen.
Iemand die de waarheid vertelt die een leugenaar is spreekt een leugen omdat hij een leugenaar is.
Gebruikersavatar
3rd RemataKlan
Vice Admiral
Vice Admiral
Berichten: 9931
Lid geworden op: 02 jun 2002, 14:04

Bericht door 3rd RemataKlan »

Ga je nog uitleggen hoe Neelix nieuwe functie van ambassadeur nuttig is?

Of blijf je proberen leuk te doen door slappe komedie imitaties te geven?
Gebruikersavatar
Tactical_Cube
Vice Admiral
Vice Admiral
Berichten: 8488
Lid geworden op: 20 apr 2004, 20:41
Locatie: Harlingen

Bericht door Tactical_Cube »

Het is nuttig om het feit dat het Neelix een reden gaf om in het Delta Kwadrant te blijven.
EMH
Admiral
Admiral
Berichten: 13484
Lid geworden op: 08 jul 2003, 16:54

Bericht door EMH »

Dan wil het nog niet zeggen dat die functie als ambassadeur nuttig is. Alleen het feit dat het voor Neelix zelf een reden is om in het Delta te blijven. ;)
Gebruikersavatar
.:Admiral-Janeway:.
Captain
Captain
Berichten: 2544
Lid geworden op: 08 aug 2005, 22:02
Locatie: Enschede

Bericht door .:Admiral-Janeway:. »

Tactical_Cube schreef:het lijkt mij dat iemand die een leugen spreekt een leugenaar is
een leugenaar die de waarheid spreekt is geen leugenaar want wat hij vertelt is geen leugen.
Iemand die de waarheid vertelt die een leugenaar is spreekt een leugen omdat hij een leugenaar is.
Volgens mij heb jij af en toe iets teveel gedronken :lachhuil:
Gebruikersavatar
WeyounsLastClone
Captain
Captain
Berichten: 2753
Lid geworden op: 30 sep 2004, 13:16
Locatie: Enschede

Bericht door WeyounsLastClone »

3rdRemataklan schreef:Ook nog even het volgende:
Ik heb jou nooit een leugenaar genoemd. Ik heb gezegd dat wat jij zei een leugen was. Jij beweert dat je afhaakt bij grote onwaarschijnlijkheden e.d. maar praat ze vervolgens wel goed in dezelfde post. Dat heb ik aangeduid als een leugen. Klaar. Misschien dat dit aan de harde kant is, het kan ook zijn dat je je gruwelijk vergist. Vind je dat minder erg om te horen?

Je begint dan over ongegronde redenen maar ik heb mijn redenen duidelijk neergezet en vervolgens nog eens herhaald.

Ipv eerste leugen, eerste vergissing en tweede leugen, tweede vergissing. Akkoord?
Je hebt gezegd dat ik leugens vertel. Dat zou dus betekenen dat ik een leugenaar ben. Dan kun je gaan terugkrabbelen dat je me geen leugenaar hebt genoemd, maar dat vind ik vreemd. Want toen ik in een post aangaf dat je me op ongegronde redenen leugenaar had genoemd, heb je dat niet ontkend, maar zei je dat je het wel op gegronde redenen had gezegd, daarmee aangevend dat je me als leugenaar bestempeld had.

Daarnaast is het mijn mening (met argumenten, maar die doe je af alsof ze er niet zijn), en in een mening kan iemand zich niet vergissen.

Ik kan ermee akkoord gaan dat je het niet met me eens bent. Niet dat je me van leugens beschuldigt, en mijn mening bestempelt als een vergissing, en ik zou een verontschuldiging dan ook op zijn plaats vinden.
Gebruikersavatar
3rd RemataKlan
Vice Admiral
Vice Admiral
Berichten: 9931
Lid geworden op: 02 jun 2002, 14:04

Bericht door 3rd RemataKlan »

WeyounsLastClone schreef:Je hebt gezegd dat ik leugens vertel. Dat zou dus betekenen dat ik een leugenaar ben. Dan kun je gaan terugkrabbelen dat je me geen leugenaar hebt genoemd, maar dat vind ik vreemd. Want toen ik in een post aangaf dat je me op ongegronde redenen leugenaar had genoemd, heb je dat niet ontkend, maar zei je dat je het wel op gegronde redenen had gezegd, daarmee aangevend dat je me als leugenaar bestempeld had.

Daarnaast is het mijn mening (met argumenten, maar die doe je af alsof ze er niet zijn), en in een mening kan iemand zich niet vergissen.

Ik kan ermee akkoord gaan dat je het niet met me eens bent. Niet dat je me van leugens beschuldigt, en mijn mening bestempelt als een vergissing, en ik zou een verontschuldiging dan ook op zijn plaats vinden.
Naar die excuses kun je dus echt fluiten.

Voor mij is een leugenaar iemand die regelmatig leugens verteld.

Maar nu doe je hetzelfde als in het Uur voor Uur topic. Beweren dat je wel argumenten geeft en dat ik doe alsof ze er niet zijn. Maar je argumenten zijn er niet en ik doe dus niet alsof! Ik heb dat in dit topic al bewezen, nergens zo duidelijk als jouw reactie op de geplaatste foto. Dus wat? Weer een vergissing?
The Snob
Lieutenant
Lieutenant
Berichten: 667
Lid geworden op: 02 aug 2003, 18:59
Locatie: Zwijndrecht
Contacteer:

Bericht door The Snob »

3rd RemataKlan schreef: Voor mij is een leugenaar iemand die regelmatig leugens vertelT.
Ik vind 3rd geweldig.





Dit heb ik niet regelmatig verteld, en toch ben ik nu een leugenaar.
Gebruikersavatar
.:Admiral-Janeway:.
Captain
Captain
Berichten: 2544
Lid geworden op: 08 aug 2005, 22:02
Locatie: Enschede

Bericht door .:Admiral-Janeway:. »

The Snob schreef:
3rd RemataKlan schreef: Voor mij is een leugenaar iemand die regelmatig leugens vertelT.
Ik vind 3rd geweldig.





Dit heb ik niet regelmatig verteld, en toch ben ik nu een leugenaar.
Lees de context. Er staat voor mij dat is dus naar zijn mening ;) Naar de mening van jou is iedereen die (regelmatig of onregelmatig) leugens verteld dus een leugenaar.
The Snob
Lieutenant
Lieutenant
Berichten: 667
Lid geworden op: 02 aug 2003, 18:59
Locatie: Zwijndrecht
Contacteer:

Bericht door The Snob »

.:Admiral-Janeway:. schreef: Lees de context. Er staat voor mij dat is dus naar zijn mening ;) Naar de mening van jou is iedereen die (regelmatig of onregelmatig) leugens verteld dus een leugenaar.
Ach, 3rdje heeft altijd een eigen gunstige '3rd woordenboekje' op zak om een draai te geven aan eerder gedane 'fucked-up' uitspraken.

Volgens 3rdje is vast en zeker alleen iemand die regelmatig in een auto rijdt een automobilist...

...Iemand die regelmatig banken overvalt een bankovervaller...

En maar jammeren dat mensen het niet begrijpen.
Gebruikersavatar
Guess who?
Admiral
Admiral
Berichten: 13287
Lid geworden op: 12 apr 2004, 16:42
Locatie: Delft
Contacteer:

Bericht door Guess who? »

Je kunt ook bedenken dat hij leugenaar schreef maar het niet hard bedoelt. Maarja, dan zou je je moeten inleven in een ander. En redelijk zijn.
The Snob
Lieutenant
Lieutenant
Berichten: 667
Lid geworden op: 02 aug 2003, 18:59
Locatie: Zwijndrecht
Contacteer:

Bericht door The Snob »

Guess who? schreef:Maarja, dan zou je je moeten inleven in een ander. En redelijk zijn.
Inleven in 3rd.... Man, you've got a morbid imagination...... :huh2:
Gebruikersavatar
Ace of Spades
Fleet Admiral
Fleet Admiral
Berichten: 17638
Lid geworden op: 29 mei 2004, 10:28
Locatie: Prachtig Dellûf

Bericht door Ace of Spades »

Guess who? schreef:Je kunt ook bedenken dat hij leugenaar schreef maar het niet hard bedoelt. Maarja, dan zou je je moeten inleven in een ander. En redelijk zijn.
Iemand leugenaar noemen is iemand leugenaar noemen (even daar gelaten of 3rd dat gezegd heeft of niet, want ik heb geen zin om terug te lezen). Dat heeft niks met inleven te maken.
Gebruikersavatar
WeyounsLastClone
Captain
Captain
Berichten: 2753
Lid geworden op: 30 sep 2004, 13:16
Locatie: Enschede

Bericht door WeyounsLastClone »

Guess who? schreef:Je kunt ook bedenken dat hij leugenaar schreef maar het niet hard bedoelt. Maarja, dan zou je je moeten inleven in een ander. En redelijk zijn.
Persoonlijk vind ik dat 3rd zich wel even in mij had kunnen inleven voordat hij me van leugens ging beschuldigen. En hij had redelijk kunnen zijn. Dat wij ons in moeten leven in 3rd dat hij iemand leugenaar noemt is echt de omgekeerde wereld.
Plaats reactie