StarTrek.nl - Planet

Star Trek Online

Opeens heb je het: je wordt starship captain!

Het is dan wel digitaal, maar vanaf 2 februari kan iedereen captain van een starship in het Star Trek universum worden. Dan lanceert Cryptic Studios namelijk de PC game Star Trek Online: een massive multiplayer online spel waarin je, samen met vele andere spelers van over de hele wereld, de final frontier kunt verkennen.

We schrijven het jaar 2409, dertig jaar na Star Trek Nemesis. Ten gevolge van de Dominion War (DS9) en het conflict tussen Romulans en Remans (Nemesis) zijn zowel de Cardassians als de Romulans ernstig verzwakt, en zijn de Federation en de Klingons als enigste supermachten overgebleven. De Klingon Empire wist al snel gebruik te maken van de situatie om haar rijk uit te breiden, en is daarbij lijnrecht tegenover de Federation komen te staan. Na vele kleine conflicten breekt in 2409 de daadwerkelijke strijd tussen beide grootheden aan. En hier begint Star Trek Online.

  

Klik op de afbeeldingen voor een grote versie

Aan het begin van het spel heb je de mogelijkheid te kiezen tussen de Federation en de Klingon Empire, en kun je je eigen karakter samenstellen. Voor de Federation o.a. human, vulcan, andorian en bajoran, of je kunt zelf een nieuw ras cree?ren. Het Klingon Empire is groter dan alleen de Klingons zelf, dus je kunt ook in de huid kruipen van een Nausican of Gorn. Tevens kies je voor bepaalde skills, die ook nog eens per ras verschillen. Genoeg te customizen dus.

Vervolgens ben je in de gelukkige situatie om een uitgebreide opleiding aan Starfleet Academy over te slaan, en mag je meteen aan de slag als captain op een starship. Met eigen bemanning (computergestuurd) en al.  Vervolgens is je taak om diverse missies in het Star Trek universum uit te voeren, die zich zowel in de ruimte als op planeten afspelen. Er is dus genoeg afwisseling tussen actie op de brug van het schip, in de vorm van spacebattles, als actie op je grond, met je eigen away team. Hierbij is het ook mogelijk om samen met andere spelers in Star Trek Online missies uit te voeren.

  

We moeten er nog enkele weken op wachten, maar op dinsdag 12 januari begint een beta testfase, een daarvoor mag StarTrek.nl 25 beta keys weggeven die beschikbaar zijn gesteld door Namco Bandai, uitgever van het spel in de Benelux.