StarTrek.nl - Planet

Verhaal

Vijftien jaar na hun eerste missie bij Farpoint Station is de tijd voor de Enterprise-E crew aangebroken om aan hun laatste missie te beginnen.

Terwijl de crew zich vermaakt op de bruiloft van William T. Riker en Deanna Troi krijgt de Romulan Star Empire een nieuwe Praetor, van Romulus' broederplaneet Remus, die graag diplomatieke relaties met de Federation wil openen.

Nadat de Enterprise-E crew, een vooral voor Data, fascinerende ontdekking doet stuurt Admiral Janeway de crew naar Romulus om diplomatieke relaties met de Romulans te openen. Wanneer ze daar aankomen ontdekken ze dat de nieuwe Preator, genaamd Shinzon, niet zomaar een Reman is en de schokkende waarheid over Shinzon zal Picard de schrik van zijn leven bezorgen.

De Enterprise crew

Ook in Nemesis is de vaste crew weer van de partij. Captain Jean-Luc Picard moet vol aan de bak in de slag met Shinzon en de android Data die denkt een broer gekregen te hebben in zijn mysterieuze evenbeeld B-4 die in het Kolarin stelsel gevonden is. William T. Riker krijgt nu eindelijk z'n promotie en gaat trouwen. Worf stort zich nu in het gevecht tegen de 'eerloze' Romulans. Deanna Troi's empathische gaven worden ook dit keer weer aangewend om het gevaar af te wenden en ook Beverly Crusher en Geordi La Forge zijn van de partij om respectievelijk de medische en technische problemen op de Enterprise-E op te lossen.

De overige personages

Naast deze bekende karakters zijn er ook een aantal nieuwe personages. Shinzon is de nieuwe leider van de Romulans. Alhoewel Shinzon met de Federation over vrede wil praten heeft hij eigenlijk een hele ander plan. De assistent van Shinzon is de Viceroy en hij behoort tot de Remans. Het monsterlijk ogende ras wordt door de Romulans als tweede rangs burgers behandeld.Donatra. Deze knappe Romulan is commandant van een van de Warbirds van de vloot van Shinzon.

Praetor Hiren is de president of de Romulan senaat. Hij is een uitstekend politicus en loopt tegen de zestig. Hij is er van overtuigd dat het leger de politieke koers van Romulus niet mag bepalen. Hiren is niet bereid een compromis te sluiten en wil Shinzon en de Remans liever weer naar de dilithium mine voeren.

Shinzon

Viceroy

Donatra

Praetor Hiren