De regels van de sim

Volg hier of doe mee aan de startrek.nl forum sim

Moderators: mr_Vulcan, Raynor's Revenge, captain crash

Gesloten
Gebruikersavatar
captain crash
Administrator
Administrator
Berichten: 26502
Lid geworden op: 02 jun 2002, 00:48
Locatie: Nowhereland
Contacteer:

De regels van de sim

Bericht door captain crash »

Doel van de sim op Startrek.NL

De sim op Startrek.NL heeft als doel om met z'n allen een goede en spannende simulatie van de gang van zaken op een schip neer te zetten. Om dit te bereiken wordt van de users die deelnemen een actieve deelname verwacht volgens de in dit topic gestelde regels. Het is nadrukkelijk NIET de bedoeling van deze sim dat je uit bent op promotie of op de lange termijn je eigen schip. Van promoties is geen sprake, van andere schapen (ergo: een tweede of derde sim) ook niet. Als we op de langere termijn ontdekken dat mensen ook wel eens een andere positie willen bekleden beginnen we een nieuwe simulatie onder leiding van dezelfde mensen die dit nu ook doen. Als je wel uit bent op het maken van promotie en het beheren van je eigen schip kan je je heil beter zoeken op een van de grotere simfora op het wereld wijde web.

Hoe je karakter te maken en te ontwikkelen:

http://www.startrek.nl/forum/viewtopic.php?t=2107775

Hoe een bericht te plaatsen:

Een mogelijk format voor het plaatsen van je bericht is het volgende:
Post

De lengte van een post kan varieeren van een aantal regels tot een aantal alinea's. De post word geschreven in "Narrative style, using third person, paste tense" In plaats van te schrijven "Ik loop naar de brug" zou het worden "Kyle liep naar de brug".

Ook word er gebruik gemaakt van een aantal tags

Normale tekst
Voorbeeld: "Normaal gesproken tekst"

Gesproken tekst van een ander:
Voorbeeld: “Geen idee wat ik hier weer neer moet zetten”

=/\=Combadge=/\=
Voorbeeld: =/\= Kaptain voor Dauntless, staal me op =/\=

Gedachte
Voorbeeld: Hmm, Ik heb honger

Actie
Voorbeeld : Kyle pakte de kop koffie

::Telepatisch::
Voorbeeld : ::Ik ben gek::

~Computer~
Voorbeeld : ~Auto Destruct in 1 minuut~

Einde

Een post eindigt altijd met "Off of Tag". Alles na deze tekst is out of character en dus buiten de sim om. Dit kan worden gebruikt om opmerking te maken of aanwijzing te geven over een vervolgpost.

Onderaan je post kan je ook nog een reply request plaatsen. Hieraan geef je aan wie hierop moeten reageren. Je kan een aantal mensen noemen of "Iedereen" dan kan iedereen die wil reageren.

Voorbeeld : [Tag: Kyle]
Hierbij moet het volgende opgemerkt worden: Het gebruiken van de icoontjes is niet verplicht en wordt in veel gevallen zelfs afgeraden omdat het de leesbaarheid van de gemiddelde post niet tengoede komt. Als je dus kan schrijven zonder en kan volstaan met ".." of cursief gedrukte tekst wordt dit aangeraden. Het idee is dat je een daadwerkwelijk vertelt wat er gaande is en niet dat je het leuk aankleed.

Actieve deelname:

Om een sim succesvol te laten verlopen is het van belang dat de deelnemers regelmatig aanwezig zijn en actief meedoen in het verhaal. Om dit te bereiken is het van belang dat je minstens een reactie per week post van minimaal 10 zinnen. Dit is niet teveel gevraagd. Als je op vakantie bent of andersinds een korte periode hier niet aan kan voldoen kan je dit melden hier op het forum. Je positie kan dan eventueel waargenomen worden door iemand anders zodat het verhaal wel door kan blijven gaan. Mocht je langere tijd niet mee kunnen doen moet er naar een andere oplossing gezocht worden.

Belangrijke regels met betrekking tot posten!

- Maximaal een post per dag om ervoor te zorgen dat mensen die niet iedere dag aanwezig kunnen zijn op het forum bij kunnen lezen.
Uitzonderingen op deze regel zijn die karakters in de sim die eigenlijk overal op moeten reageren, hiermee bedoel ik dus voornamelijk de captain en de first officer. Tijdens de sim kan blijken dat er meer karakters zijn waar dit voor gedlt. Door het maximum (voorlopig) op een post per dag te stellen hebben jullie ook allemaal de kans om meer tijd aan je posts te besteden.
- Je posts zijn geschreven in leesbaar Nederlands.
Zo nu en dan een spelfoutje mag natuurlijk, niemand is perfect, maar het is wel de bedoeling dat je posts leesbaar en volgbaar zijn. Als dit meerdere keren niet het geval is zal je hier op aangesproken worden door RR, Mr_Vulcan of CC. Als na dit moment je posts niet verbeteren zal je niet langer kunnen deelnemen aan de sim.
- Het is NIET de bedoeling dat een aantal mensen die regelmatig aanwezig zijn gaan slowchatten in simvorm.
De regel van maximaal een post per dag werkt hier ook al heen maar ik wi er in deze speciale regel op wijzen dat dit echt NIET de bedoeling is. De sim moet leuk blijven voor iedereen, ook voor mensen die minder vaak aanwezig kunnen zijn.
- De leiding van de sim, RR, Mr_Vulcan en CC, heeft altijd het recht om in te grijpen in het verhaal.
Deze regel is er om ervoor te zorgen dat wanneer het verhaal een kant uitgaat die niet de bedoeling was van deze sim er bijgestuurd kan worden.
- Deelnemers worden geacht in karaktervorm een log in dit forum bij te houden.
In dit log kunnen de karakters laten zien hoe zij privé reageren op de ontwikkelingen in de sim. De logjes zijn ook bedoeld om de karakters uit te diepen. Het bij houden ervan hoeft natuurlijk niet iedere dag of zelfs niet iedere week maar het is wel leuk als het regelmatig gedaan wordt. Het format is hetzelfde als in het butterball forum alleen dan wordt het log - naam van je karakter. In dit log kan je als beginpost je bio nog een keer plaatsen! Doe dit svp als je aanwezig bent ook nog even voor vrijdag.
Laatst gewijzigd door captain crash op 14 jan 2007, 19:49, 4 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
captain crash
Administrator
Administrator
Berichten: 26502
Lid geworden op: 02 jun 2002, 00:48
Locatie: Nowhereland
Contacteer:

Bericht door captain crash »

Let op!

Aanpassingen in dit topic.
Gebruikersavatar
captain crash
Administrator
Administrator
Berichten: 26502
Lid geworden op: 02 jun 2002, 00:48
Locatie: Nowhereland
Contacteer:

Bericht door captain crash »

Let op!

Aanpassingen in dit topic
Gesloten