Log - Jasper Verix

Volg hier of doe mee aan de startrek.nl forum sim

Moderators: mr_Vulcan, Raynor's Revenge, captain crash

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Raynor's Revenge
Moderator
Moderator
Berichten: 12796
Lid geworden op: 18 jul 2002, 10:54
Locatie: Bilthoven
Contacteer:

Log - Jasper Verix

Bericht door Raynor's Revenge »

Afbeelding

Afbeelding

Name: Jasper Verix (Barton)
Rang: Captain
Leeftijd: 48
Geboortedatum: 28 augustus 2331
Geboorteplaats: Hamilton, Bermuda
Soort: Trill
Geslacht: Man
Lengte: 1m78
Ogen: Blauwgroen
Haar: Donkerblond


Vader: Robert Barton
Moeder: Alice Morrow
Zus: Chelsy Barton

Persoonlijke Geschiedenis ~ Jasper Barton:

De Trill Robert Barton werd in de vroege jaren '20 van de 24e eeuw op aarde gestationeerd voor wetenschappelijk onderzoek naar een nieuw systeem voor data-opslag en het bedienen van computers. In dit onderzoek werd hij vanaf de tweede helft van dit decennium vergezeld door een andere Trill, genaamd Alice Morrow, en tegen de tijd dat het onderzoek in 2329 werd afgerond en de isolinear optical chips klaar waren om in productie genomen te worden, hadden zij besloten samen op aarde te blijven en hier hun thuis te maken. Zij stichtten hun gezin op de Bermuda eilanden, waarbij zoon Jasper in 2331 en dochter Chelsy in 2335 geboren werden. Beide kinderen volgden in hun ouders voetsporen door Starfleet in te gaan en zich te specialiseren in Science.

Jasper kwam in 2353 zonder problemen van de academy, en begon zijn carrière onder aan de ladder als een ensign op een starbase relatief dicht bij de Aarde. In de daaropvolgende jaren bleef hij actief in Starfleet, op een korte hiatus na, waarin hij naar Trill ging voor de opleidng tot potentiele host van een symbiont. Op dat moment waren er echter niet genoeg symbionts voor handen, en Jasper besloot dan ook terug te gaan naa de vloot. Tegen het begin van de oorlog in 2373 had hij zich opgewerkt tot een Lt. Commander op de USS Illias, waar hij samen met de crew van de USS Seine onderzoek deed naar de schadelijke effecten van de nevel RLQ-927, gelegen binnen het terrein van de Federatie. Het schip werd in de vroege tweede helft van 2374 naar het front geroepen en Jasper besloot naar de Trill homeworld te gaan. Toen hij de nevel aan het onderzoeken was kreeg hij te horen dat er een symbiont beschikbaar was, maar Jasper besloot niet op dit aanbod in te gaan terwijl hij midden in dit onderzoek zat, ook al wist hij dat het ongebruikelijk en daardoor onwaarschijnlijk was dat hij op latere leeftijd nog een symbiont zou krijgen. Dit vond hij echter geen heel groot probleem, er kwamen ieder jaar immers toch minder symbionts beschikbaar dan er mogelijke hosts waren, hij had dus vrede met het feit dat hij geen symbiont zou krijgen. Onderweg ontving zijn transport echter een distress call van een nabijgelegen starbase; er was een Trill met symbiont stervende na een Dominion aanval en er waren geen andere Trill aanwezig om de Symbiont over te nemen. Het bericht was dan ook met name aan alle Trills in de regio gericht en verzocht hen zo snel mogelijk naar de basis te komen. Jasper wist de kapitein van het schip ervan te overtuigen hem naar het station te brengen. Na een paar snelle tests (waarbij het feit dat Jasper de nodige training een aantal jaren eerder al had gehad zeker meehielp) werd besloten tot een spoedoperatie, en Verix werd meteen van Yalam, de vorige host, overgeplaatst in Jasper. Yalam overleed bijna direct na de operatie.

Persoonlijke Geschiedenis ~ Jasper Verix:

Ongeveer een maand later was Jasper Verix weer terug in actieve dienst als Science Officer op een schip, de USS Falcon, in de buurt van het Chin'toka systeem, waar hij deel uitmaakte van een team dat probeerde meer over ketracel-white te weten te komen. Dit onderzoek was echter van korte duur, want in de laatste weken van 2374 besloot command dat het schip deel uit zou gaan maken van de vloot die Chin'toka zou heroveren in de komende aanval. Hoewel het schip tijdens deze strijd zwaar beschadigd werd, vielen er maar weinig doden. Echter een direct schot op het gebied waar de science sectie van de crew verbleef zorgde ervoor dat deze flink werd uitgedund. Onder andere de Chief en Assistant Chief lieten hierbij het leven. Alle overlevenden hadden ongeveer dezelfde rang, en er werd besloten dat Jasper de leiding op zich moest nemen, althans tijdelijk, gezien zijn symbiont eerdere ervaring had in Command en waarschijnlijk het beste wist wat te doen in een noodsituatie.

De Falcon werd hierna uit de roulering gehaald, gezien er weinig meer van over was. Jasper werd overgeplaatst naar Starbase 1, waar hij als Assistant Chief Science zou dienen terwijl hij een command course volgde (enkel voor de vorm, gezien zijn symbiont deze course al enkele malen succesvol had afgerond). In 2377 werd hij gepromoveerd tot Chief Science bij rang van Commander, en in 2380 kreeg hij te horen dat hij zijn onderzoek naar de nevel RLQ-927 van een decennium eerder voort mocht zetten als Captain van zijn eigen schip, en ditmaal zou hij de nevel van binnen kunnen bekijken.

Persoonlijke Geschiedenis ~ de symbiont Verix:

Jasper is de 8e host van de Verix symbiont. In verschillende levens heeft hij al afwisselend de posities van CO, XO en verschillende posities in de Science en Security departementen bekleed. Op het feit na dat de eerste host om het leven gekomen is in een wapenstest tijdens de Earth-Romulan War, waardoor de volgende host zich afzijdig van Starfleet heeft gehouden na (die overigens wel in 2161 aanwezig was bij de oprichting van de Federatie), zijn er weinig bijzondere evenementen voorgevallen in Verix zijn ‘vorige levens’.

Xica Zempaku, mannelijk (2110 - 2134 - 2159)
Zayra Amus, vrouwelijk (2135 - 2159 - 2227)
Mira Bittal, vrouwelijk (2197 - 2227 - 2261)
Kadimma Sum, mannelijk (2236 - 2261 - 2325)
Nova Gamor, vrouwelijk (2301 - 2325 - 2391)
Bulak Tamira, mannelijk (2364 - 2391 - 2345)
Yalam Zikaf, mannelijk (2322 - 2345 - 2374)
Jasper Barton, mannelijk (2331 - 2374 - leeft nog)
Gebruikersavatar
Raynor's Revenge
Moderator
Moderator
Berichten: 12796
Lid geworden op: 18 jul 2002, 10:54
Locatie: Bilthoven
Contacteer:

Bericht door Raynor's Revenge »

We zijn inmiddels een paar uur onderweg, en onze reis voorloopt voorspoedig. Bij het vertrek waren er zoals viel te verwachten nog wat kleine probleempjes in Engineering, maar de crew heeft zich inmiddels over het schip verspreid om deze de kop in te drukken. Mijn XO en de Chief Ops lijken ook wat beter met elkaar om te gaan na hun ietwat ruwe start. Eigenlijk moet ik ook mijn excuses nog aanbieden voor mijn gedrag bij onze eerste ontmoeting, maar haar daarvoor storen tijdens het werk lijkt me ook weer wat overbodig.

De grens van het Klingon Empire ligt niet ver meer voor ons; we zijn al halverwege tussen Starbase 234 en H'atoria, ons eerste waypoint. Ik heb mijn XO laten weten dat zodra we H'atoria voorbij zijn en richting Pheben vliegen ik hem een tijdje in command laat, aangezien ik wat persoonlijke zaken wil afhandelen waar ik verder nog niet over in detail kan gaan. Typisch zo'n situatie van eerst doen en dan maar zien wat eruit komt. Zolang de reis zo soepel blijft verlopen als hij nu doet denk ik wel dat hij dat zonder mij af kan.
Plaats reactie