StarTrek.nl - Planet

Algemeen

Anton Yelchin overleden

Acteur Anton Yelchin, bekend van zijn rol als Pavel Chekov in de nieuwe Star Trek films, is zondag op 27-jarige leeftijd overleden.

Hij is waarschijnlijk overleden door een tragisch ongeval met zijn auto. Hij kwam vast te zitten tussen een muurtje en zijn auto bij zijn huis in San Fernando.

Vrienden van de acteur waren bezorgd nadat Yelchin uren te laat was voor een repetitie. Eenmaal bij het huis van de Star Trek-acteur aangekomen troffen zij hem aan tussen een muurtje bij een beveiligingshek en zijn auto.

Paramount/CBS stopt rechtszaak tegen Axanar

Tijdens het Star Trek evenement bij de Paramount Studios in Los Angeles gisteren heeft JJ Abrams bekend gemaakt dat Paramount/CBS de rechtszaak tegen de fanfilm Axanar zullen stoppen. Axanar is een groots opgezette door de fans gefinancieerde film. De film is een federation documantaire over de vier-jarige oorlog met het Klingon keizerrijk zo'n twintig jaar voor de originele serie. In de film praten diverse leiders over hun ervaringen tijdens deze oorlog en de aanloop naar de beslissende slag van de oorlog.

Star Trek Renegades film uitgebracht

De eerste Star Trek Renegades film is officieel uitgebracht. Star Trek Renegades is een onafhankelijk door fans bekostigd en ondersteunde internet televisie serie. Door middel van crowd funding is er zo'n 375.000 dollar opgehaald om het project te bekostigen. Door dit voor een fan film grote budget heeft men het project professioneel aan kunnen pakken.

Star Trek huis te koop

Geen luxueuze villa, maar gewoon een klein appartement in Hinckley. Tien jaar deed hij erover, Star Trek-fan en interieurontwerper Tony Alleyne, om zijn appartement in de Britse stad om te bouwen tot een Star Trek-woning. Het interieur doet aan als de binnenkant van een echte USS Voyager, het sterrenschip uit de Star Trek-serie.

Astronaut draagt Star Trek uniform aan boord van het ISS

De Italiaanse astronaute Samantha Cristoforetti heeft een foto van zichzelf op twitter geplaatst waar ze een Star Trek uniform draagt aan boord van het International Space Station.

Op de foto wijst ze naar de "Dragon", een vrachtmodule die voorraden naar het ISS heeft gebracht. De vrachtschip bevat de ISSpresso, een nieuw type koffiezet apparaat speciaal ontwikkeld in Italie voor het ISS. "There's coffee in that nebula", is het commentaar van Cristoforetti.

Leonard Nimoy (Spock) overleden

Vrijdagochtend 27 februari 2015 is acteur Leonard Nimoy in zijn woning in Los Angeles overleden op 83-jarige leeftijd. Nimoy speelde Spock in de originele Star Trek serie. De acteur overleed aan COPD, een chronisch obstructieve longziekte. Eerder deze week werd hij al in het ziekenhuis opgenomen vanwege pijn op zijn borst.

Nimoy speelde de half-Vulcan (half buitenaards en half menselijk) Spock in de eerste serie van Star Trek (1966-1969). Hij kreeg drie Emmy Awards voor die rol. In 2009 werd Star Trek nieuw leven in geblazen met twee nieuwe Star Trek films. Nimoy speelde daar weer zijn rol van Spock die terug in de tijd was gereisd.

Majel Barrett-Roddenberry overleden

Op 76 jarige leeftijd is Majel Barrett-Roddenberry overleden. Majel was de vrouw van Star Trek bedenker Gene Roddenberry. Ze speelde Christine Chapel in de Original Series en Lwaxana Troi, de moeder van Deanna Troi in The Next Generation. Daarnaast was Majel ook de stem van de computer van de Enterprise.

Majel is donderdag gestorven aan de gevolgen van leukemie in Bel-Air in het bijzijn van familie en vrienden.

UPC start met Scifi channel

Scifi channelUPC Nederland voert een belangrijke wijziging door in de samenstelling van haar digitale tv-pakketten. Per 30 mei voegt het kabelbedrijf in totaal maar liefst tien nieuwe digitale kwaliteitszenders toe aan haar UPC Digital TV pack (digitale basispakket) en het extra channel pack, waaronder als eerste in Nederland internationale topzenders als The History Channel, 13TH STREET en SCI FI channel.