StarTrek.nl - Planet

Star Trek Discovery

Eerste Discovery beelden

De eerste beelden van Star Trek Discovery zijn vandaag beschikbaar gekomen. We zien een Starfleet ruimteschip, de bemanning, maar ook de Klingons en de Vulcans.

Wat opvalt is de filmische overeenkomt met de vorige JJ Abrams Star Trek films. Uit de trailer blijkt duidelijk dat de verhaallijn van de nieuwe serie gedomineerd gaat worden door de spanning tussen de Federation en de Klingons.

Eerste drie Star Trek Discovery acteurs bekend

De eerste details over de nieuwe Star Trek Discovery serie beginnen eindelijk binnen te komen. De eerste drie acteurs die in serie gaan spelen zijn bekend gemaakt.

Doug Jones speelt Lt. Saru, een Starfleet wetenschapsofficier aan boord van de Discovery. Saru is van een ras wat we nog niet eerder in Star Trek hebben gezien. Jones is een Amerikaans acteur die rollen in Hellboy, Hellboy II en Buffy the Vampire Slayer gespeeld heeft. Anthony Rapp zal de rol spelen van Lt. Stamets, ook een Starfleet wetenschapsofficier en een zwammen expert (je leest het goed) op de Discovery.

Vrouwelijke hoofdrol in Star Trek: Discovery

De hoofdpersoon van de nieuwe Star Trek serie Discovery is een vrouw. Dat bevestigde producent Bryan Fuller vandaag. Dit hoofdpersonage zal niet de kapitein zijn zoals gebruikelijk is in Star Trek series, maar een lieutenant commander.

Ook is duidelijk geworden wanneer de nieuwe serie zich afspeeld. De serie zal zich tien jaar voor Kirk afspelen in de periode tussen de serie Enterprise en de originele serie.
Verder zal de serie wat ruwer zijn dan we tot nu toe gewend zijn. We zullen wat meer aliens in de cast zien en er is ook sprake van een homosexueel personage.

Nieuwe serie heet Star Trek Discovery

Star Trek Executive Producer Bryan Fuller heeft vandaag op de San Diego Comic Con bekend gemaakt dat de nieuwe Star Trek serie die in vanaf januari 2017 te zien zal zijn Star Trek Discovery heet.

De serie gaat over de avonturen van de USS Discovery, een schip van een onbekend type met de registratie NCC-1031. De serie zal zich afspelen in de normale Star Trek tijdlijn, dus niet in de tijdlijn van de laatste drie films.

Er is een korte teaser trailer met nog zeer ruwe graphics uitgebracht.

 

Nieuwe serie te zien op Netflix

De nieuwe Star Trek serie die in 2017 gaat starten zal in Nederland exclusief te zien zijn op Netflix. De afleveringen van de nieuwe serie zullen binnen 24 uur na uitzending in Amerika in Nederland te zien zijn.

Ook de overige Star Trek series zullen op Netflix te zien zijn vanaf dit jaar.De streamingdienst heeft in een monster deal de rechten voor 188 landen vastgelegd. Het gaat om ruim zevenhonderd afleveringen.

Nieuwe Star Trek serie teaser

CBS heeft een teaser voor de nieuwe Star Trek serie uitgebracht. We flitsen langs een aantal planeten, zien een vernieuwd Star Trek logo en er wordt afgesloten met "New Crews. New Villains. New Heroes. New Worlds". Dus helaas nog geen echte beelden van de serie of acteurs.

De nieuwe serie zal vanaf januari 2017 op CBS en CBS All Access uitgezonden worden. CBS heeft ook een nieuwe website over de serie online gezet. Daar is nu naast de trailer nog niet veel te zien.