StarTrek.nl - Planet

The Flying Dutch: Mirror Con

The Dutch Star Trek Fanclub has announced their next fanclub day which is called Mirror Con. The event will be held on Sunday, November 11th in Nieuwegein. Below is the pressrelease of the Flying Dutch.

MIRROR-CON 2001

Op zondag 11 november a.s. organiseert de Nederlandse Star Trek fanclub The Flying Dutch een conventie in ?t Veerhuis te Nieuwegein. Fans uit heel Nederland en daarbuiten komen naar deze fanclubdagen om elkaar te ontmoeten en zich te vermaken met allerlei activiteiten op het gebied van deze populaire tv-serie.

De dag staat deze keer in het teken van het Mirror Universe, een parallel universum dat ge?ntroduceerd werd in de originele Star Trek? serie en later ook een rol speelde in diverse afleveringen van Star Trek: Deep Space Nine. Het bijzondere aan dit Mirror Universe is dat het in alle opzichten een spiegelbeeld is van de bekende Star Trek wereld. Het wordt bevolkt door dezelfde personages, maar de karakters en onderlinge verhoudingen zijn vaak verrassend anders. Zo zal ook Mirror-con op het eerste gezicht vertrouwd, maar tegelijk ook verrassend anders zijn.

Op het programma staan onder andere diverse video vertoningen op groot scherm en een verzamelbeurs met een uitgebreid aanbod van Star Trek en andere sciencefiction artikelen. SF-handelaren uit het hele land bieden hun zeer exclusieve specialiteiten aan.

Bezoekers kunnen deelnemen aan diverse activiteiten, zoals het Mystery Mirror Game. Verder wordt men van harte uitgenodigd eigen Star Trek spellen mee te nemen om in de hiervoor gereserveerde ruimte nieuwe tegenstanders uit te kunnen dagen. 

In de lezing ?De geschiedenis van Star Trek? zal een gastspreker inzicht verschaffen over de totstandkoming van de serie en de invloed die Star Trek op onze huidige maatschappij heeft. De hele dag is er de gelegenheid om te discussi?ren over dit onderwerp of andere aspecten van Star Trek in het gezellige caf? van ?t Veerhuis. 

Ook zal er op Mirror-con ditmaal een kostuumwedstrijd zijn waar iedere bezoeker aan kan deelnemen. Ervaring leert dat dit weer fraaie, bizarre, uitzinnige en verrassende creaties zal opleveren! Er zullen heel wat aliens Nieuwegein aandoen! De jury zal hierbij in het bijzonder letten op originaliteit ?n presentatie van de deelnemers. 

Mirror-con is geopend van 12:00 tot 17:00 uur voor alle liefhebbers van Star Trek en sciencefiction

Voor verdere informatie en een routebeschrijving kan men kijken op de website van de vereniging: www.tfd.nl of een bezoek brengen aan de Star Trek conventie site van een van onze vrijwilligers: www.starchaser.nl/tfd-con.html

Mirror-con 2001 ?t Veerhuis

Zondag 11 november Nijemonde 4

12:00 ? 17:00 uur 3434 AZ Nieuwegein Zuid

Toegangsprijzen:

Volwassenen vanaf 16 jaar fl 7,50 (leden*) fl 17,50 (niet leden)

Kinderen 6 tot 16 jaar fl 2,50 (leden*) fl 7,50 (niet-leden)

Kinderen tot en met 5 jaar gratis

*Op vertoon van 1 lidmaatschapspas, kan voor maximaal 4 personen een entreekaart met ledenkorting aangeschaft worden, waarvan maximaal 2 volwassenen.